Kozmik Radyo & Haber

THK ÜNİVERSİTESİNDE YAŞANAN SORUNLARI MECLİS GÜNDEMİNDE

THK ÜNİVERSİTESİNDE YAŞANAN SORUNLARI MECLİS GÜNDEMİNDE
390 views
21 Ağustos 2020 - 16:19

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, 2011 yılında eğitim ve öğretime başlayan THK Üniversitesinde yaşanan sorunları meclis gündemine taşıdı.

Koncuk konuşmasında şunları kaydetti:

“THK Üniversitesi 2011 yılında açılmış, pilotaj bölümü kurularak birçok öğrenciye 4 yıl içerisinde hem üniversite mezuniyeti hem de pilot olma imkanı sunularak bölüme kayıtları sağlanmıştır. Ücretli okuyan öğrenciler yüklü miktarda para ödemiş, üniversite sınavında derece yapan birçok öğrenci ise bu okulu burslu kazanarak tercih etmiştir.”

“Pilotaj bölümü teorik ve pratik eğitimlerden oluşup, üniversitenin yönetmeliğinde belirtildiği üzere, uçuş eğitimleri olan pratik eğitim kısmı 2.sınıf yaz döneminde başlaması gerekirken hiçbir zaman bu dönemde başlamamış, öğrencilerin uçuşa başlaması 3. ve 4. sınıfı bulmuş,  oldukça uzun olan bu eğitim hep maddi sıkıntılar sebep gösterilerek “okulun bankalara borcu olduğu, bu sebeple elindeki parayı kullanamadığı ve uçuş okullarına ücret ödeyemediği” durdurulmuş olup üniversitedeki teorik derslerini başarıyla tamamlayıp bin bir zorluktan geçen öğrenciler pratik eğitim aşamasına gelince aylarca bekletilmiş, bu sebeple mezuniyetleri en az 1 yıl uzamış, büyük çoğunluğun mezun olması bir buçuk, iki yıl gecikmeli gerçekleşmiştir.

Bu süreç içerisinde öğrencilerin sesini kimse duymamış, mağduriyetlerinin giderilmesi için hiçbir adım atılmamış, “öğrenciler” üniversiteyle uçuş okullarının vicdanına bırakılmıştır. Öğrenciler; uçuş eğitimlerine sürekli ara vererek kesintiler ve belirsizlikler içerisinde devam etmiş, geç mezuniyet sebebiyle birçok fırsatı kaçırmış,  uzayan eğitim sebebiyle masrafları artmış, iş hayatına atılamadığı gibi bir de harcamaları son bulmamış, yıllarını uçuş sırası beklerken heba etmiş ve psikolojik olarak da çökmüştür.

Tüm bunlar yaşanırken vakfa kayyum atanmış ve sorunların çözülmesi beklenirken aksine, yeni yetkililer öğrencilerden para desteği, bağış istemiştir. Zaten bin bir emek veren ve masraf eden öğrencilerin çoğu böyle bir bağış yapma imkanına sahip değildir. Devletin onayladığı YÖK’ün tercih kılavuzunda belirttiği resmi bir üniversitede böyle bir durum yaşanacağı kimsenin aklından geçmemiştir. Şu anki durumda ise bağış adı altında toplanan parayı ödeyebilen öğrenciler çok hızlı bir şekilde uçurulurken,  parayı ödeyemeyen yani zaten okula ücret ödemiş ya da burslu kazanmış olan bir öğrenci tekrar yüklü miktarda para veremeyecek durumda olduğundan bağış yapamadığı için uçuşları kesilmekte ya da uzun süreler uçuş yapmadan bekletilmektedir. Normalde üniversitenin yönetmeliğinde belirtilen “THK Üniversitesinde uçuşlar not ortalaması sıralamasına göre yapılır.” ibaresi hiçe sayılarak okula bağış yapan öğrenciler, diğer öğrencilerden önce mezun edilip geride kalanların mezuniyeti gecikmiş yani bir kez daha mağduriyete sebebiyet verilmiştir.

Hali hazırda birçok öğrenci mağdur edilmiş ve edilmeye devam ediliyorken hiçbir suçu olmayan, tek istedikleri bir an önce mezun olup vatanına milletine hayırlı birer havacı olmak isteyen öğrencilerin bu mağduriyetinin giderilmesi, uçuşlarını hızlı bir şekilde tamamlanması ve öğrencilerin mezun olması için bir adım atılması gerekmemektedir.

Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı olarak, THK Üniversitesinde pratik eğitimin (uçuş eğitimi) aksamasıyla, öğrencilerin eğitimlerinin zamanında tamamlanamaması ve mezuniyetlerinin gecikmesi nedeniyle yaşanan mağduriyet konusunda bir bilginiz var mıdır? Var ise çözüm üretmek adına bir adım attınız mı? THK Üniversitesinde okuyan öğrencilerin pratik eğitim ile ilgili yaşadıkları tüm mağduriyetlerin giderilmesi adına bir çalışmanız bulunmakta mıdır?”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.