Ceyhan Belediyesi, “Bilimin Rehberliğinde Depreme Dayanıklı Kent” paneli düzenledi. Ceyhan Murat Göğebakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ulvi Can Ünlügenç, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Türkmen ve İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, konuşmacı olarak katıldı.
DEPREME DAYANIKLI KENTLER NASIL OLUŞUR?
Depreme dayanıklı kentlerin mühendislik eliyle gerçekleştirilebileceğine işaret eden panelistler, bilim insanlarının çalışmaları doğrultusunda bütüncül bir yaklaşımla hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.
Panelistlere teşekkür eden Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem ise, Ceyhan’ın aktif fay hattı üzerinde olduğunu ve depremlerden en çok etkilenen zemin yapısına sahip olduğunu kaydetti. Farklı platformlarda dile getirdiği bu gerçeği bir kez daha anlatan Başkan Hülya Erdem, tüm yetkilileri Ceyhan’ın yeniden yapılanması için göreve çağırdı.
“BİLİMİN IŞIĞINI TAKİP EDİYORUZ”
Türkiye’nin zor ve stresli bir dönemden geçtiğini belirten Hülya Erdem, “Bu süreçte takip edeceğimiz tek bir yol var. O da bilimin ışığıyla aydınlanan yoldur. İlçe belediyesi olarak tüm imkanları zorlayarak, yapılması imkansız gibi görünen bir sosyal destek ağıyla Ceyhanımıza hizmet etmenin ve deprem bölgesindeki tüm illere destek olmanın, ilçemize gelen depremzedelere yardım etmenin vicdani huzurunu yaşıyoruz. Depremde hayatını kaybeden tüm insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu.
CEYHAN, KONTEYNERKENT BEKLİYOR
Ceyhan’da 2’si acil yıkılan, 5’i acil yıkılmayı bekleyen toplam 342 ağır hasarlı bina olduğunu belirten Başkan Erdem, “562 orta hasarlı binamız var. Binlerce insanımız evinden barkından oldu. İnsanlarımızın bir çoğunun kalacak yeri yok. Bu nedenle konteynır kent kurulması için gerekli talepleri ilettik. Şu ana kadar herhangi bir sonuç alamadık. Ceyhan terk edilmiş bir şehir görünümünde o yüzden tüm yetkililerin Ceyhan’a desteklerini bekliyorum” dedi.