CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2020 yılında 105 bin 309, geçtiğimiz yıl ise 29 bin 472 vatandaşa psikososyal destek hizmeti verildiğini açıkladı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, toplumsal travmalarda ve afetlerde vatandaşlara verilen psikososyal destek programlarıyla ilgili detaylı verilerin açıklanması istemiyle Aile ve Sosyal Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi.
Gürer, önergesinde, “Halk sağlığı hizmeti kapsamında psikososyal destek uygulayıcı programından 2020 ve 2021 yılında yararlanan kişi sayısı kaçtır?
Toplumsal travmalar ve afetlerde psikososyal destek programından kaç kişi yararlanmıştır?” şeklindeki sorularına yanıt istedi.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesini yanıtlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bakanlıklarının, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP)’nagöre 28 çalışma grubundan biri olan Psikososyal Destek Çalışma Grubunun (PSD ÇG) ana çözüm ortağı olduğunu belirtti.
Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kızılay Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı, üniversiteler ise destek çözüm ortakları olduğuna işaret eden Bakan Derya Yanık, “Bakanlığımız ve 81 İl Müdürlüğümüz afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmetlerinin koordineli ve etkin bir şekilde sunulması için olağan dönemde kapasite geliştirme çalışmalarını yürütmektedir” dedi.
Bakan Derya Yanık, Bakanlıkları tarafından afet ve acil durumlarda; 2020 yılında 105 bin 309; 2021 yılında ise 29.472 vatandaşa psikososyal destek hizmeti sunulduğunu da açıkladı.
GÜRER: “PSİKOSOSYAL DESTEK İÇİN DAHA GENİŞ KESİMLERE ULAŞILMALI”
Önerge sahibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizin deprem kuşağında yer aldığını aynı zamanda orman yangınları. sel, su baskınları ve diğer benzeri doğal olayların da sıkça görüldüğünü belirterek, “Son olarak da yaşamakta olduğumuz pandemi süreci, başta kaygı bozuklukları olmak üzere pek çok psikolojik sorunların yurttaşlarımız üzerinde etkili olduğu görülmektedir. Bu noktada psikososyal destek programlarının daha yoğun ve etkili olması ve daha geniş kesimlere ulaşılıp sorunların gerçek manada çözümüne yönelik düzenlemelere ihtiyaç duyulduğu da bilinmektedir” diye konuştu.