Kozmik Radyo & Haber

Gürer: Rehber öğretmen ataması yapılmalıdır

Gürer: Rehber öğretmen ataması yapılmalıdır
292 views
21 Ocak 2021 - 11:43

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, okullarda rehberlik hizmetlerinin yeterli olmamasını Milli Eğitim Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. 

Gürer’in önergesini yanıtlayan Bakan Ziya Selçuk, rehber öğretmen ve psikolojik danışman olmayan okullardaki rehberlik hizmetlerinin, rehberlik ve araştırma merkezleri tarafından yürütüldüğünü açıkladı. 

REHBERİK HİZMETİ VEREMEYEN OKULLAR 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, rehberlik hizmeti veremeyen okullarda, öğrencilerin yeteneklerine göre doğru tercih yapamıyor olmalarına dikkat çekmek amacıyla verdiği soru önergesinde, “Türkiye’de uzman rehberlik hizmeti verilen okul sayısı kaçtır? Rehberlik hizmeti veremeyen okul sayısı kaçtır? Bu sayının illere göre dağılımı nedir? Açığın kapatılması adına 2021 yılında uzman rehber öğretmen için alım yapılması planlanmakta mıdır?” şeklindeki sorularının yanıtlanmasını istedi.

REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZLERİ 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, rehberlik öğretmen/psikolojik danışmanı olmayan okullardaki rehberlik hizmetlerinin, rehberlik ve araştırma merkezleri tarafından yürütüldüğünü açıkladı.

ÖĞRETMEN İSTİHDAMINDA 

GÜÇLÜK ÇEKİLEN YÖRELERİN ÖNCELİĞİ 

Eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının Bakanlıklarına kullanım izni verilen öğretmen kadroları çerçevesinde karşılandığını ifade eden Bakan Selçuk, “Kontenjanlar ise öncelikle öğretmen istihdamında güçlük çekilen ve kalkınmada birinci derecede öncelikli yöreler olmak üzere, ihtiyaç olan alanlarda illerin doluluk oranları dikkate alınarak belirlenmektedir” dedi. 

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 2021 yılı öğretmen ataması ile ilgili planlamalar devam ettiğini atamaların söz konusu planlama çerçevesinde yürütüleceğini bildirdi. 

REHBERLİK HİZMETİ ALAMAYAN 

ÖĞRENCİLERİN TEHCİHİ DE YANLIŞ OLUYOR

Rehberlik hizmeti alamayan öğrencilerin yeteneği ve bilgi birikimi ölçüsünde doğru tercih yapamadığına işaret eden Gürer, “ Yanlış tercihlerle sınava giren öğrenciler başarı ortalamasını da düşürmektedir. Bunun için okullarda rehberlik hizmetleri uzmanlar tarafından verilmeli ve her okulda mutlaka uzman rehber öğretmenler yeterince bulundurulmalıdır” dedi.

REHBERLİK ARAŞTIRA MERKEZLERİ YETERLİ DEĞİL

Gürer, okullardaki rehberlik öğretmenleri, kendi okulundaki öğrencilerle birebir ve sürekli iletişim halinde olduğundan, öğrencilerin bilgi birikimi, yeteneği ve hangi alanlarda daha başarılı olabileceği konusunda daha çok öngörüye sahip olabiliyor.” diye konuştu. 

ATAMA BEKLEYEN REHBERLİK ÖĞRETMENLERİ…

Gürer, atama bekleyen binlerce rehberlik ve psikolojik danışmanın atamalarının bir an önce yapılarak, bu alanda hizmet veremeyen okullarda görevlendirmelerinin sağlanmasının hem o okullardaki öğrencilerin, bundan sonraki eğitim hayatlarına katkı sağlayacağını hem de ciddi manada bir istihdam yaratılmış olacağını da sözlerine ekledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.